chop chop !

det var riktigt plagsamt imorse, nar klockan ringde. natten hade inte inneburit manga timmars somn, dels gruvade vi oss for att klockan faktiskt skulle ringa, och dels en del vandor eftersom vi igar kvall fick ett forslag fran tva tjejer vi traffade om vi ville aka med till langkawi pa lordag. efter lite frukost i magen kom vi fram till ett beslut som vi tror var klokt. vi vet att vi inte borde planera sa mycket, och vara lite mer impulsiva, och malaysia lat lockande, men just nu vill vi bara vara och inte flanga runt fran stalle till stalle. kanns bra nu :)

sedan bar det ivag till thai cooking school. och det var roligt, intressant och gott :)
froken, Mrs Ya var mycket speciell, men valdigt underhallande. " Chopchop, bangbang, cutcut" upprepades i parti och minut. Och vi fick inte bara en lektion i det thailandska koket, utan aven kunskaper om ens inre sol, meditation och reinkarnation. Inte fy skam.
Eftersom vi bara var fyra stycken( vi och ett belgiskt par) gick det fort och det blev mycket mat over, sa snikna backpackers som vi ar fick med oss doggybags med mat :) Nu lovar vi er att vi ska bjuda pa mat nar vi kommer hem.
Favoriterna var Pad Thai, Fried Rice, Chicken with cashewnuts. Men hungriga som vi var gjorde vi ett bigbig mistake. Istallet for att provsmaka ratterna en och en, lassade vi upp hela tallrikarna med en massa olika godheter, vilket resulterade i tusen olika smaker i munnen samtidigt, och det var svart att veta vad vi faktiskt atit. Men vi fortsatter pa vart motto: Learn by our mistakes !
Men ett ord kan atminstone sammanfatta thaikoket: SPICY !



Kommentarer
Postat av: Lars Öberg

Hallå Ni två matlagningstjejer.

Ser fram emot att få smaka på dessa delikatesser när ni kommer hem. Hur går det med kokosmjölken Hanna? Något du lärt dig att älska det eller?

Här hemma har det snöat och töat bort med en gång.

Trist att den förbaskade våren aldrig skall uppenbara sig.



ChopChop-BangBang-CutCut från Pappa Öberg

p.s. De har flyttat på den italienska salamin på Maxi annars är allting sig likt! Blodpuddingshögen växer

2009-03-27 @ 14:52:28
Postat av: Anonym

Hallå Spicy Girls! underbart att ni kan detta med thaimatlagning nu. Det är bara att komma hem och "chop å bang å cut" så det står härliga till...

Ser redan nu att pizza och kinamat är på väg ut ur snabbmatsmenyn hos familjen Schwarz!!

Ni ställde en fråga ang öarna och vart det nu ska bära hän. Koh Samai (hette ön så?) kanske är kul för dig Anna eftersom du varit på phi phi, men förslagsvis så sätt upp ett finger i luften och känn hur det blåser och så låter ni vinden ta er dit ni önskar, men om det alternativet låter flummigt och okonkret så finns ju alltid gamla ramsan Ole dole doff... och den har ju fungerat förut, eller...?



Kramar i Massor till Er!!

Gunilla

2009-03-28 @ 10:59:51
Postat av: Helen

Bra! Jag behöver lite matlådor sen! Fick värma min soppa helt själv härromdagen och glömde av den... gick inte så bra... suck Smakade unjefär samma som den där hamburgaren som jag stekte... (kokte?) i stekpannan en gång... jaja...



Vilka grejor ni hittar på!! Kramkram

//Helen

2009-03-28 @ 12:31:10
Postat av: Anonym

Jag väntar spänt på en thailändsk middag när du kommer hem anna :)

oj va bruna o fina ni hunnit bli!

Mys på :)

puss & kram /Lina

2009-03-29 @ 14:18:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0