idag ar vi glada att vi lever

Planen for dagen: Rafting
Humor: Fruktansvart peppade


Om nagon sager att de ska hamta dig pa hotellet klockan atta, kan man forvanta sig att bli hamtad tidigast halv nio. Saledes var vi i lobbyn ganska sent och till var stora forvaning stod tva killar dar, glada och vantandes pa oss. In i minibussen, och upp i bergen for rafting. Guiden forklarade att det var "really fun, really exciting" och vi blev om an mer forvantansfulla. I forbifarten berattade han att for nagra dagar sedan hade faktiskt en bat kapsejsat & vi blev lite smatt nervosa. nar vi val kom till 'lagret' blev vi bjudna pa kaffe till var stora gladje och kunde lindra var nervositet nagorlunda. Efter att flytvastpatagning & hjalmutprovning gjorts visade de oss sakerhet och instruerade likt flygvardinnor vad man skulle gora om man trots allt skulle valta. Nervosa till max, hoppade vi i batarna, tillsammans med ett danskt par och tva instruktorer for de kommande 5 kilometrarnas forsranning. Vi skrek mest efter mamma, och langa hjalprop, men satans vilken adrenalinkick ! Vi flog som sma fjadrar nar vi korde in i nagot, men som tur ar gav fothallorna nagot sanar stod.

Under vagen beskadades tva gigantiaska ormar, men de passerades ganska obemarkt. Nar vi raftat kanske 3 kilometer sa blev vi alla hapna av vad som stod mitt i forsen; en elefant. Sa for att inte kora pa den gjorde vi en liten svang och dar var ett tjockt rep. Vad som sedan hande ar oklart. Klart ar att baten valte, vi fastnade under och trycktes under ytan, samtidigt som vi drogs med av forsen. Och i forsen ar det ju givetvis inte bara vatten utan fullt med stora stenar och ordentliga strommar. Vi minns inte sa mycket av vad som sedan hande, forran vi blev 'raddade' och uppdragna av andra batar dar de tog hand om oss. Efter att ha 'kommit tillbaka' till medvetandet drabbades vi bada av panik. Var Hanna\Anna okej? Hanna skriker Anna och far ett ja till svar. Nar vi tittar upp ser vi varandra och en lattnad slapper. Anna sitter dock med benet hogt uppe & med handerna for ansiktet, men efter nagra korta rop som kommunikation far vi reda pa att ingen drabbats av storre skador. De kommande 2 kilometer foljde vi med i andra batar och vi minns inte sa mycket av det, men vi njot inte direkt. Nar vi val kommit iland och motte varandra (en aterforening som vi aldrig kommer glomma! ) skakade vi sa fruktansvart mycket, och lungorna var vattenfyllda, men vi var inte fysiskt skadade vilket egentligen var osannolikt. Vi transporterades upp till lagret med buss, och alla thailandare fragade om vi var okej. Nar den varsta chocken lagt sig och vi fatt handdukar over oss, satt vi och skrattade. Skrattade for att det gatt sa bra som det faktiskt gick, skrattade av ren chock, skrattade for att vi hade valdigt roligt. Da hade vi gatt igenom alla tankbara scenarier med icke trevligt utgang, och konstaterat att vi hade skyddsanglar fran himlen med oss.

Vi bjods sedan pa en valbehovlig delikat lunch, med en massa thailandska specialiteter: kycklingsoppa, wokade gronsaker, kyckling & rakor i sotsur sas, ris, omelett, tempura med friterad kyckling, lok, potatis, bongroddar & ananas, och som avslutning farsk frukt och kaffe. Inte illa!


Sedan bar det av mot ett vattenfall, ett mycket efterlangtat vattenfall. Och kanslan av att vara i det och bada i det kalla men friska vattnet, det var obeskrivligt!



I bussen ttillbaka fragade guiden om vi hade nagra fragor, och Hanna undrade lite forsynt men med en skamtsam ton om det var nagon som hade dott under forsranningen dar och fick till svar att ja, for ett par ar sedan. Gulp, tankte vi bada och var innerligt glada att den fragan stalldes efterat. Nar vi var tillbaka pa hotellet var det som en ballong spruckit. Alla spanningar slappte, och vi blev fruktansvart trotta. Da upptackte vi att vi trots allt fatt oss lite smallar. Men det ar sma, pyttesma, smallar och det ar ingenting jamfort med hur det kunde ha gatt.

Idag hade vi skyddsanglar. Varldens basta skyddsanglar.

Kommentarer
Postat av: Lina

hej!

vilket underbart vattenfall och vilka fina bilder på er :)

Kram Lina

2009-03-31 @ 17:24:17
URL: http://mannberg.blogg.se/
Postat av: Lina

hej!

vilket underbart vattenfall och vilka fina bilder på er :)

Kram Lina

2009-03-31 @ 17:24:40
Postat av: Madde

tipsade förr om hostelworld för boende, men även phuketportalen.com är värd att ta sig en titt på:) Kram!

2009-03-31 @ 18:30:33
Postat av: Olivia

2009-03-31 @ 18:53:33
URL: http://oliviaspudlar.blogg.se/
Postat av: Olivia

Huvva, vilken skräckfärd :S Tur att det gick bra iallafall! :)



Vilket vackert vattenfall och kanonfina bilder på er! :)

2009-03-31 @ 18:55:11
URL: http://oliviaspudlar.blogg.se/
Postat av: Olivia

Huvva, vilken skräckfärd :S Tur att det gick bra iallafall! :)



Vilket vackert vattenfall och kanonfina bilder på er! :)

2009-03-31 @ 18:55:15
URL: http://oliviaspudlar.blogg.se/
Postat av: Lars Öberg

Halloj.

Låter inte direkt som någon färjetur mellan Helsingborg och Helsingör. Men nu börjar det likna ett äventyr som ni kommer att tala om många år framöver. I vilket fall var det tur att det gick så bra som det gick. Tyckte att jag och Annas mamma nämnde något om att ni inte bara skulle vara ordentliga och ansvarsfulla utan även ha kul men det finns ju gränser... Är i Mariestad i skrivande stund och bor intill Vänern som ligger helt still.

Således inga elefanter mitt i - I så fall ligger de på botten. Vattenfallet som ni sedan besökte ser ju helt OK ut. Börjar fundera på om detta inte vore en resa även för en något äldre Maxi-Lars! Puss och kram!

2009-03-31 @ 20:25:45
Postat av: linnéa

my preacious ( i plural ! ) , vad ni är modiga .

det där hade jag aldrig vågat . men än viktigare , jäklar vad underbara ni är :) blir alltid lika glad för en uppdatering om era galna upptåg , och nu har jag ju till och med tid att hålla mig uppdaterad .

ni missar dock hur alla i hela västsverige gått bananas , när solen är på besök och värmen har stigit till över tio grader . men det är faktiskt hääärligt , kanske inte thailand men alla kan inte ha det lika bra som ni . ta hand om er ! KÄRLEK , linnéa

2009-04-01 @ 20:57:39
Postat av: Michael Hedman

Äventyr av det häftigare slaget! Men det gick ju bra och trots (tack vare!?) sådana här "små" insidenter verkar ni få många roliga och häftiga händelser att minnas.

Ha det bra, vi följer er vidare.

Hälsningar från oss/Michael

2009-04-01 @ 22:16:21
URL: http://annaohanna.blogg.se/
Postat av: Helen

Hm... tycker ni skulle daskat till den där jäkla elefanten i arslet... vilken sätt! Tur det gick bra! Nu kan ni återgå till pensionärlivet, tycker jag!!!

Sååå underbara bilder! Otroligt!



Kramis Helen

2009-04-02 @ 12:56:19
URL: http://helens.weebly.com/
Postat av: Gunilla

Puh har äntligen "hämtat" mig efter att jag hörde om detta, men ryser forfarande vid tanken på konsekvenserna!! Men jag njuter av bilderna på ER... Och vilket fantastikst vattenfall ... Nu vet jag att ni "landat" tryggt på PhiPhi trots att ni åkt dit med en speedboat (hiskeliga och oberäkneliga båtar med om man frågar mig) Tänker ni leva ett landkrabbeliv nu, eller?? Kram <3

2009-04-02 @ 20:23:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0