... vi overlevde !

men det var pa haret !
efter att det hant en dodsolycka pa fraser island for knappa tre veckor sedan, da turister korde pa stranden var vi grymt nervosa innan avresan (darav det korta inlagget - ville inte sprida vidare var oro)

gruppen vi tillhorde var en vild blandning. anna & hanna fran sverige, ren & danny fran canada - konstant rokande, adelaide & jonatan fran england, den forsta en riktigt gullig tjej den sistnamnde forstarkte alla fordomar man kan ha om engelsman, max fran tyskland, som var aldre & en besserwiesser & zum fran frankrike, stortskon kille med kansla for musik.

atta personer, och saledes 8 olika personligheter, som inte traffats forut ska tillbringa & overleva tre dagar och tva natter laaangt ifran civilisationen. formodligen en av varldens naturskonaste platser, OM vadret vill vara din van. vadret var dock inte var van och det ihallande regnet tog enormt mycket energi fran oss & humoret har val inte varit pa topp.

men vi tar det fran borjan :)

upp med tuppen pa lordagen, dar vi togs till workshopen for att hamta var fyrhjulsdrivna rolls royce & campingutrustningen. solen sken, trots att det var tidig morgon och vi var alla glada. men sa fort vi parkerat bilen vid forsta anhalten pa fraser island borjar regnet falla. och har snackar vi inte smadroppar utan det bokstavligt talat oste ner. sa vi korde mest pa & tog oss till platsen dar vi skulle satta upp vart talt. de andra skrattade at oss, och kallade oss akta storstadsbor, och vi forstod verkligen inte vad de menade :P precis nar vi satt upp vart talt borjade det osa igen. sa in med allihopa i bilen, dar vi satt i x antal timmar & tryckte. i brist pa saker att gora, sag vi det som ett utmarkt tillfalle att lara varandra vara sprak & marknadsfora vara lander. nar vi vantat lange nog pa att regnet skulle sluta, och imman pa rutorna var kompakt tog adelaide pa sig matlagningen, och byggde upp nagot slags regnskydd av vara trasiga ponchos. men hon hann inte mer an fa upp gasolkoket innan danny far syn pa tva dingos som kommer mot oss. in med allt i baksatet, nervosa och fippliga, men efter att de forsvunnit aterupptog vi matlagningen. sa fort maten var uppaten bestamde vi oss for att krypa till kojs i var femstjarniga resort - ett sunket litet talt. nar vi ligger dar sager anna; aaah, hanna, just nu skulle jag kunna doda for vara thaipiller (antikrutpillrena) och hanna utbrister med varldens entusiastiska rost; meeen ! de ligger ju i necessaren! lyckliga over detta fynd somnade vi gott & lyckades fa elva timmars nattsomn i ett talt. vilket egentligen borde vara en omojlighet, med en stenig campingyta & trasiga sovsackar.

nar vi vaknade upp pa sondagen, var vi till skillnad fran de andra pigga som notkarnor & ville bara ivag, och nar tidvattnet sjunkit och det var dags att ge sig av sa kom givetvis stortregnet fran helvetet pa besok. som holl i sig i x antal timmar. bitterheten var inte nadig - timmarna tills vi skulle fa oss en varm dusch & en torr sang raknades ner. men nar vi kom till nasta anhalt, Lake Wabby, sken solen som aldrig forr. en oandlig sanddyna med en jatteharlig sjo. da forstod vi varfor vi var pa detta stalle :) likasa nar vi anlande till var camping (som vi var tvungna att hasta ivag till for att undvika att kora i skymning) var vi optimistiska. visserligen blaste det nastintill storm, och eftersom det ar en sando sager det en del, men det regnade inte och detta var ett under! sa vi lagade spaghetti bolognaise & bekantade oss med en sisadar 50 andra backpackerresenarer runt gasolkoket och med x antal dunkar goon. men det var kallt & blasigt och vi var trotta, sa medan alla andra satt och skrek och sjong bestamde vi oss for att krypa till kojs med vara ipods och thaipiller. vilket vi gjorde helt ratt i, for sa fort vi gatt in i taltet kom regnet. med besked. klockan tre inatt vaknade vi av att det regnade in i vart talt och allt var dyngsurt. och inte var det torrare nar klockan var sex & det var dags att stiga upp.

men ivag kom vi, och vi akte ivag for att diska & ata frukost, torra mackor med jordnotssmor (vi tror inte ens vi behover namna att det regnade?) - looooveeeely ! eller inte. speciellt inte nar alla var totalt handlingsforlamade, och inte ens vet vad hjalpa till, eller diska betyder. men efter att ha fatt allt diskat och undvikit det varsta regnet gav vi oss av med sikte pa Lake McKenzie. Saaaaa vackert & mysigt. om det inte hade regnat. nu gjorde det det, och det var svart att uppskatta det sa mycket som det borde goras. men vi skrattade mest at misaren... nar vi svangt av farjan hade vi ett sikte; McDonald's & McFlurry. tillbaka till civilisationeeeeen ! den glassen var bland de godaste vi smakat & dessutom fick anna ett tillfalle att bocka av en punkt pa sin hundralista - ata mjukglass med pommes frites (himmelsk blandning for ovrigt!)

duschen vi tog nar vi var tillbaka var bland de skonaste vi nagonsin tagit & lyckan over att vara tillbaka i civilisationen var sa underbar. det kanns hemskt att inte kunnat njuta till 100% av detta aventyr (det ar verkligen ett aventyr) men vi ar stolta over att vi klarade av det och nar vi val fatt perspektiv pa saker och ting kommer vi att kunna se tillbaka pa dessa dagar med ett leende. vi har sett otroligt mycket fint, lart kanna manniskor vi aldrig ens skulle narma oss andra, utmanat vara radslor & gatt emot flertal principer. vi ska bara lata det smalta forst, for nar vi tanker pa fraser island just nu ser vi bara regn framfor oss.

nu ska vi ta oss en lang natts somn i en riktig sang, med ett riktigt tacke, innan vi imorgon styr kosan mot 1770!



Kommentarer
Postat av: Lisa

oj vilket äventyr tjejer.. Kan se er framför mig , elle inte ;) saknar er. massa pussar Lis

2009-05-11 @ 16:34:31
Postat av: Gunilla

Ni är fantastiska på att berätta - och att överleva! och att vara så fräscha ... Härligt att se era bilder och Längtar efter att se er på riktigt igen... Kramar i massor från Gunilla

2009-05-11 @ 21:14:41
Postat av: Rosanna

Hej tjejer! Avundas er något så enormt. Just nu kan jag nog inte längta bort mer från Skellefteå än jag redan gör. Att sitta och kolla på era bilder, läsa om vad ni har för er samt att kolla på resor hjälper inte direkt mot suget heller. Men ni verkar ha det underbart och jag är så glad för er skull! Om två veckor ses vi igen Anna. 2 veckor!!! ÄNTLIGEN <3 Längtar sååå mycket. och Hanna, snart måste du åka upp hit igen så vi får träffa dig och din härliga personlighet, och eve måste ju få sitt parteey också, icket att förglömma! Ta hand om er och njut nu av de sista veckorna. LOVE LOVE LOVE!

2009-05-12 @ 10:41:58
Postat av: Anonym

Såja.

Då var skrivartagen igång igen.

Trist att det regnat så mycket men efter regn kommer solsken...

(Gammal klyscha)

Hoppas att ni får mer av den varan nu!

Solsken alltså - inte klyschor!



Största nyheten idag- Peter Gabriel har fått Polarpriset.

Äntligen!!!



Maxi-Lars minireseblogg.

Åkte genom ett i stort sett en köfri Tingstadstunnel i morse.

Inte så mycket till äventyr men en positiv upplevelse.



Må gott och sköt om Er!

Puss&Kram





2009-05-12 @ 16:09:39
Postat av: frida

Kan säga, de där lät precis som min och mammas tur till fraser island..REGN..

Hoppas ni kommer ha de underbart I agnes nu, för de är dit ni åker..:) ej 1770. 1770 är 6 km längre bort. men ni maste till the tree bar och ta en öl. :) jag har ju skrivit lite på facebook, hoppas ni får de toppen..

men ett måste är som sagt lady musgrave island med rev. sååå otroligt. sen gå o hälsa på grabbarna på jeffery court. kanske ta en fika på rock latino, där jag brukade jobba..

PUSS och heeeej.. oo jag vill me vara i agnes.. jag är avundsjuk..

PUSSAR

2009-05-12 @ 16:44:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0