idag ar vi glada att vi lever

Planen for dagen: Rafting
Humor: Fruktansvart peppade


Om nagon sager att de ska hamta dig pa hotellet klockan atta, kan man forvanta sig att bli hamtad tidigast halv nio. Saledes var vi i lobbyn ganska sent och till var stora forvaning stod tva killar dar, glada och vantandes pa oss. In i minibussen, och upp i bergen for rafting. Guiden forklarade att det var "really fun, really exciting" och vi blev om an mer forvantansfulla. I forbifarten berattade han att for nagra dagar sedan hade faktiskt en bat kapsejsat & vi blev lite smatt nervosa. nar vi val kom till 'lagret' blev vi bjudna pa kaffe till var stora gladje och kunde lindra var nervositet nagorlunda. Efter att flytvastpatagning & hjalmutprovning gjorts visade de oss sakerhet och instruerade likt flygvardinnor vad man skulle gora om man trots allt skulle valta. Nervosa till max, hoppade vi i batarna, tillsammans med ett danskt par och tva instruktorer for de kommande 5 kilometrarnas forsranning. Vi skrek mest efter mamma, och langa hjalprop, men satans vilken adrenalinkick ! Vi flog som sma fjadrar nar vi korde in i nagot, men som tur ar gav fothallorna nagot sanar stod.

Under vagen beskadades tva gigantiaska ormar, men de passerades ganska obemarkt. Nar vi raftat kanske 3 kilometer sa blev vi alla hapna av vad som stod mitt i forsen; en elefant. Sa for att inte kora pa den gjorde vi en liten svang och dar var ett tjockt rep. Vad som sedan hande ar oklart. Klart ar att baten valte, vi fastnade under och trycktes under ytan, samtidigt som vi drogs med av forsen. Och i forsen ar det ju givetvis inte bara vatten utan fullt med stora stenar och ordentliga strommar. Vi minns inte sa mycket av vad som sedan hande, forran vi blev 'raddade' och uppdragna av andra batar dar de tog hand om oss. Efter att ha 'kommit tillbaka' till medvetandet drabbades vi bada av panik. Var Hanna\Anna okej? Hanna skriker Anna och far ett ja till svar. Nar vi tittar upp ser vi varandra och en lattnad slapper. Anna sitter dock med benet hogt uppe & med handerna for ansiktet, men efter nagra korta rop som kommunikation far vi reda pa att ingen drabbats av storre skador. De kommande 2 kilometer foljde vi med i andra batar och vi minns inte sa mycket av det, men vi njot inte direkt. Nar vi val kommit iland och motte varandra (en aterforening som vi aldrig kommer glomma! ) skakade vi sa fruktansvart mycket, och lungorna var vattenfyllda, men vi var inte fysiskt skadade vilket egentligen var osannolikt. Vi transporterades upp till lagret med buss, och alla thailandare fragade om vi var okej. Nar den varsta chocken lagt sig och vi fatt handdukar over oss, satt vi och skrattade. Skrattade for att det gatt sa bra som det faktiskt gick, skrattade av ren chock, skrattade for att vi hade valdigt roligt. Da hade vi gatt igenom alla tankbara scenarier med icke trevligt utgang, och konstaterat att vi hade skyddsanglar fran himlen med oss.

Vi bjods sedan pa en valbehovlig delikat lunch, med en massa thailandska specialiteter: kycklingsoppa, wokade gronsaker, kyckling & rakor i sotsur sas, ris, omelett, tempura med friterad kyckling, lok, potatis, bongroddar & ananas, och som avslutning farsk frukt och kaffe. Inte illa!


Sedan bar det av mot ett vattenfall, ett mycket efterlangtat vattenfall. Och kanslan av att vara i det och bada i det kalla men friska vattnet, det var obeskrivligt!



I bussen ttillbaka fragade guiden om vi hade nagra fragor, och Hanna undrade lite forsynt men med en skamtsam ton om det var nagon som hade dott under forsranningen dar och fick till svar att ja, for ett par ar sedan. Gulp, tankte vi bada och var innerligt glada att den fragan stalldes efterat. Nar vi var tillbaka pa hotellet var det som en ballong spruckit. Alla spanningar slappte, och vi blev fruktansvart trotta. Da upptackte vi att vi trots allt fatt oss lite smallar. Men det ar sma, pyttesma, smallar och det ar ingenting jamfort med hur det kunde ha gatt.

Idag hade vi skyddsanglar. Varldens basta skyddsanglar.

lite svar : )

Mammi & Pappi, Schwarz & Oberg !
Ni behover inte vara oroliga. Att vi ar ordentliga o ansvarsfulla betyder absolut inte att vi inte har roligt ! Vi smorjer in oss ordentligt med solkram, solar i skuggan, tvattar oss & vara klader med omsorg, ater ordentligt, sover bra & tar det lugnt med alkoholen. Okej, vi kanske lever lite pensionarsliv, men just nu trivs vi valdigt gott med det. Men pa torsdag aker vi till PhiPhi, och dar ska vi vara riktigt odragliga & oansvarsfulla som man bara kan vara. Okej, lite overdrivet kanske :)

Elin !
Vara glasogon ar inhandlade har i Thailandet for en mycket billig penning. Nastan gratis. Nastan akta dessutom (nooot) Pa torsdag aker vi till PhiPhi.

Olivia !
Tusen miljarder tack for hjalpen !


Imorgon ska vi ut pa aventyr igen. Da far ni veta mera !

dagens

aktivitet: 4-islands tour
vader: vi klarade oss undan rusket!
kommentar: vara mammor skulle grata gladjetarar om de fick se hur ordentliga & ansvarsfulla vi ar
stolpskott: stockholmsfan som pratade sa fruktansvart mycket skit om goteborg. inte okej. inte okej!
varlden ar liten: anna stoter pa ett gigantiskt gang fran skelleftea
lyckokast: prutade till oss lite billigare boende
shakesmak: jordgubb & lime
coolaste: var guide, som dessutom var en fena pa svenska "jag har ont i magen"
skador: annas hogerta & hannas vansterfotsula & hannas kna. men det ar bara sma blessyrer bor tillaggas!
besvikelse: HALLAAA ! Kommentera mera !
panik
: VI FLAR !



chop chop !

det var riktigt plagsamt imorse, nar klockan ringde. natten hade inte inneburit manga timmars somn, dels gruvade vi oss for att klockan faktiskt skulle ringa, och dels en del vandor eftersom vi igar kvall fick ett forslag fran tva tjejer vi traffade om vi ville aka med till langkawi pa lordag. efter lite frukost i magen kom vi fram till ett beslut som vi tror var klokt. vi vet att vi inte borde planera sa mycket, och vara lite mer impulsiva, och malaysia lat lockande, men just nu vill vi bara vara och inte flanga runt fran stalle till stalle. kanns bra nu :)

sedan bar det ivag till thai cooking school. och det var roligt, intressant och gott :)
froken, Mrs Ya var mycket speciell, men valdigt underhallande. " Chopchop, bangbang, cutcut" upprepades i parti och minut. Och vi fick inte bara en lektion i det thailandska koket, utan aven kunskaper om ens inre sol, meditation och reinkarnation. Inte fy skam.
Eftersom vi bara var fyra stycken( vi och ett belgiskt par) gick det fort och det blev mycket mat over, sa snikna backpackers som vi ar fick med oss doggybags med mat :) Nu lovar vi er att vi ska bjuda pa mat nar vi kommer hem.
Favoriterna var Pad Thai, Fried Rice, Chicken with cashewnuts. Men hungriga som vi var gjorde vi ett bigbig mistake. Istallet for att provsmaka ratterna en och en, lassade vi upp hela tallrikarna med en massa olika godheter, vilket resulterade i tusen olika smaker i munnen samtidigt, och det var svart att veta vad vi faktiskt atit. Men vi fortsatter pa vart motto: Learn by our mistakes !
Men ett ord kan atminstone sammanfatta thaikoket: SPICY !



phi phi eller koh samui ?

Motivera era svar, vi behover all hjalp vi kan fa !


tva trotta tjejer



nu ar vi trotta. riktigt trotta. batresans storda somn sitter fortfarande i, och dagens kajakaventyr var inte direkt energigivande. och eftersom vi da ansag oss vara varda att sova en stund pa stranden resulterade det givetvis i huvudvark som vi nu sitter och ojar oss over. men det var val vart modan, for vi har sett mycket idag. men ikvall blir det tidigt. ska spada pa kanslan av att vi bor pa lyxhotell, genom att kopa takeaway fran gatan och lagga oss i sangarna o latsas att det ar roomservice. man far inte vara dum !
imorgon ska vi for forsta gangen stalla klockan, da vi ska lara oss att laga mat.
tjipptjipp pa er ! :)



Ao Nang - Hela och rena :)

- hur mar du, anna ?
- joo.. ehh .. lite yr kanske ?
- okej. ja, du ser lite blek ut..
- okej, hanna. jag ar dodligt livradd for baten. dooodligt.

och saken forbattrades inte heller av att ett kolsvart regnovader seglade in framat eftermiddagen. och hanna kande sig lite obekvam och visste inte hur hon skulle tackla nervositeten fran annas sida, sa hanna fnittrade konstant hela eftermiddagen och kvallen och drog daliga skamt om batar som gar pa grund. kanske inte det lampligaste sattet for att lugna sin reskamrat, kan vi i bada instamma i. men pa baten kom vi, och blev faktiskt positivt overraskade, da vi hort skrackhistorier fran dessa farder. men efter vara antikrutpiller somnade vi bada gott och sov oss igenom hela resan, och i formiddags rullade vi in i Ao Nang, dar vi nu bor  pa .

lyxhotell jamfort med bunglowen pa koh tao, ett hostel enligt andras beskrivningar. men vi kanner oss som prinsessor, med handdukar, kylskap, tv, flakt, varmvatten, garderob, gratis shampo & balsam. och en egen terass ! 600 baht per natt, kanns mer an okej. det enda som saknas ar kanske AC & frukostbuffen. dagen har tillbringats pa stranden, och forberett vara utflykter. for nu har vi degat fardigt, har ska det upplevas !
pa var lista star:
- kanotpaddling till railey imorgon och kolla laget
- matlagningskurs ( vi ska bli masterkockar!)
- oluff & snorkling
- thaiboxning (dock ar hanna lite osaker pa detta, gillar inte slagsmal, blev till och med upprord over apornas brak pa stranden och ville agera medlare)


PUSS & KRAM, fran tva trotta men glada flashpackers :)


ni skulle bara vaga !

bemoda er inte ens att forsoka ta mina grejer !

de forvaras val i min fina vita vaska och vaktas av mig. till och med i somnen.


skepp och hoj, har var det skoj !

nu borjar var tid har pa koh tao narma sig sitt slut, och imorgon aker vi vidare till krabi med nattbat (vara antikrutpillerr ar guld varda!) och sedan minibuss.

idag har vi fortsatt var livsnjutarstil, som alla andra dagar har :) vi laddade upp med thailandsk grot till frukost (anna gav den godkant, medan hanna gjorde allt for att motarbeta krakreflexerna) ner gick den iallafall och med den energin tog vi oss till ett valskelett. det var kanske inte mycket for varlden, men dit tog vi oss, och en sevardhet att bocka av. annars har vi mest legat o gottat oss pa stranden/i vattnet, och efter lite packning har vi nu atit middag pa en lite finare restaurang. tyvarr verkar de ha ett lite rikare klientel som dricksar rejalt, sa anna fick inte tillbaka sin vaxel pa 30 baht, och kanner sig mer eller mindre ranad. haha, vilka djupa problem vi dras med har :)

ta hand om er. vi saknar er och onskar att ni allihopa hade fatt vara med oss har pa denna paradiso.
LOVE !



dagens

Vader: Klarbla himmel, och inget regn ! Med andra ord HETTHETTHETT !
Paradox: Koh Tao anordnar en undervattenfestival, mot klimathotet (so far, so good) och inleder med en mopedparad med en massa mopeder pa tomgang. vi sager inget mer.
Konversation: - Man kanner sig lite som en livsnjutare nar man ligger sa har (anna) - Men, det ar ju det vi ar! (hanna)
Motto: Vi ar rika. Let's spend!
Forlust: 500 liter svett
Godaste: Magnum mandel (det ar lyx har, det ar en 'dyr' glass)
Film: Twilight
Nara dodenupplevelse 1: Hur fan ska vi ta oss ner for den har backen?
Nara dodenupplevelse 2: Hur fan ska vi ta oss upp for den har backen?
Markligaste: Annas branna
Syn: En haj !
Grat: Nar anna horde att det fanns en haj dar  hon simmade
Snyggaste: Vara stortkrukor
Provokation: Nar vi upptacker att affaren dar vi lamnat in tvatt ar stangd
Release: Nar en kille pa moppe kommer och sager att han har var tvatt.
Bilder:

framtiden

nu ar det gjort. ansokan ar inskickad, och det kanns speciellt att ha beslutat om sin framtid tusentals mil hemifran.
men det kanns mycket mycket bra !


blandad kompott !

mango med smak av inlagd gurka, later det lockande? tror ni att det smakar gott? vi har svaret, nej nej och ater nej. efter en dag pa stranden var vi i stort behov av god farsk frukt, nagot som inte alls brukar vara ett problem att fa tag pa har i thailand - men just idag var det just vad det var. inte en fruktvagn i sikte och vi styrde stegen mot 7 eleven som inte sviker. forutom idag. efter en snabb blick i kyldisken plockade vi at oss tva paket med mango, gott tankte vi och oppnade pasarna. en tugga och ingen sa nagot. tva tuggor och det var fortfarande tyst. tredje tuggan och pasarna akte i soporna. FRUKTANSVART ar ordet, aldrig mer mango fran 7 eleven.



idag blev anna uppvaktad av en mycket underlig man, kille eller nagot liknande, ingen kontakt och absolut inget prat - men gratis ar gott och anna hojde glaset som ett tack och skamdes darefter a hans vagnar.

  

annars sa har vi intet nytt pa fronten att beratta, imorgon gor vi ett nytt forsok med att utforska koh taos strander :)

KARLEK


forluster

under var aventyrsdag forsvann annas linne, solglasogon och navelpiercing (forlat maggie, du ska fa en ny)
och idag fortsatte oturen. hanna upptacker att hennes visakort ar forsvunnet, och sparrar det. pa kvallen tankte vi for sakerhets skull bara kolla saldot och vi upptacker att cirka 6500 kronor ar borta ! panikpanikpanik ! efter brak med telefonkort, tarar, skrik, thaianalfabeter, lyckades vi antligen fa kontakt med sverige och familjen oberg. (skont att hora era roster, ledsen om det var lite hetska kommentarer, det var i stundens hetta!) nu ar skadeanmalan gjord och polisanmalan likasa, sa nu hoppas vi att det ordnar upp sig. det ar jobbigt nar det hander hemma, men det ar om mojligt tusen ganger varre nar man sitter tusentals mil bort. men trots dessa forluster ar vi vid gott mod och njuter for fullt. nu ska vi trosta med varsin glass. det ar medicin for sjalen det !

PUSS & KRAM !

morbultade !

men glada vaknade vi idag, en ny dag pa koh tao.
gardagen tog hart pa orken, sa kvallen spenderades pa en restauang, atandes och tittandes pa Borat (alla restauranger har bio pa kvallarna), som bjod pa manga skratt. innan vi begav oss hemat tog vi oss en drink pa stranden. lite lyx var vi varda :)

imorse borjade vi dagen med en kontinental frukost och sedan ner pa stranden. mycketmycket valbehovligt! dar har vi agnat oss at snorkling (sjuuukt fina fiskar!) och vart nya projekt ; 100 saker att gora innan vi dor. vi skriver varsin lista, och nar den ar full visar vi varandra, och dessa saker ska bockas av, en efter en. forhoppningsvis stryks nagra under resans gang !
nar magarna borjade langta efter mat borjade vi prata med en svensk kille, adam, som vi lunchade med pa var nya favoritrestaurang. trevligt!

saltvattnet ar inte alltid uppskattat sa vi bestamde oss for en snabbdusch i bungalowen innan vi atervande till var lodrata stallning. anna kom ut lika snabbt som hon gick in, gallskrikandes, och vi motte var nya sambo for forsta gangen. efter lite gallskrik och slag pa dorren forstod den nog piken att den inte var alltfor valkommen och forsvann. nar anna skulle duscha en andra gang pa kvallen, upprepas samma incident en gang till. odlejaveln verkar trivas i vart badrum. bara kroppen ar nog cirka 20 cm lang. vi har startat ett krig. vi mot odlan .


vi har sagt det forut, men det tal att upprepas; vi blir valdigt glada for alla kommentarer, det betyder jattemycket! ett hej gor oss jatteglada !

puss & kram fran hanna & anna !

delad (o)hyra ?

vi har ofrivilligt blivit tre boenden i var lilla bungalow

tror ni vi kan krava denne pa en tredjedel av boendekostnaden ?

kalla oss aventyrare !

idag har vi varit ute pa aventyr ma ni tro !
vaknade av regnets smattrande mot bungalowtaket och blev fortvivlade. men efter att ha atit goda baguetter och druckit kaffe pa en restaurang (denna dagen gar inte i sparandets spar) hyrde vi en moped och gav oss ut pa upptacksfard. vi borjade med shark bay (ja, det finns hajar dar, men efter mycket forsakran fran en kille att de inte var farliga, vagade vi oss att promenera dit) over berg, stenar och genom vatten och antligen fick vi oss ett dopp! dar var aven en fastkedjad apa, som grat och grat och grat och vara moderskanslor visste inga granser.
nar vi sedan skulle ta en annan vag tillbaka insag vi att vi snurrat bort oss totalt, och fick promenera lange for att hitta tillbaka. tur att de salde ananas vid vagen, som fick upp vart blodsocker! vi hade planerat att ta oss till varenda liten vik pa on, men vi insag ganska snart anledningen till att det ar battaxi som anvands har. och kloka som vi ar, sa vande vi nar vi fick detta klart for oss, annars hade vi formodligen legat pa nagot sjukhus. om nagon hade hittat oss det vill sag! efter lunch hemma hos nagra thaiar, och aven ett besok pa deras toalett (inte vart att minnas, milt sagt) kopte vi oss varsitt cyklop och en snorkel och siktade in oss mot Snorkling paradise. Var bergsbestigningen och den extrema hettan i kombination med branterna ikladda trasiga tygskor vart det? tveksamt. mojligen om man kan snorkla, men vi skrattade mest och insop saltvatten. nagra nemosar fick vi iallafall sett :) blota, trotta och skakiga som vi var, akte vi vidare till en ny strand dar vi kopte oss varsin glass och laste lite. lon for modan var vi mer an varda !
nar vi kom tillbaka till stan var var inlamnade tvatt fardig, och efter en dusch och med frascha klader ar vi som nya manniskor. alltsa anstandiga for forsta gangen pa lange ;) nu ska vi ata middag och dricka nagon god drink :)
because we're worth it !
  
PUSS OCH KRAM !

tack for uppdateringen om pingpong-show. vi ska halla oss ifran det. valdigt langt !

dagens i-landsproblem!

dagens problem: hur haller man boken pa basta satt da man vill sola pa rygg utan att fa solen rakt i ogonen? det har varit dagens storsta och absolut svaraste fraga, ja ni forstar - det ar verkligen kravande dethar, sol och bad och boklasning hela dagarna. men skont, det ar det! fast imorgon har vi, rastlosa sjalar som vi ar, bestamt oss for att bege oss ut pa upptacksfard och se vad som finns mer pa denna o, forutom vita strande och kristallklart vatten, sa imorgon ar det vi som med kartan i hogsta hugg satter oss pa en moped med stortkrukorna pa huvudet (saklart!) och gasar ut pa vagarna, och vi lovar er - vi ska vara forsiktiga! och pa tal om forsiktighet, vi maste erkanna en sak .. idag brande vi oss.... sa nu ar vi roda och fina, och insmorda med after sun i mangder.

helt apropa ingenting, den person som vet vad pingpongshow ar, ge oss svaret! taxichafforerna i bangkok tjatade om dessa shower tills att oronen blodde ...

 KARLEK TILL ER



idag fick vi smaka pa spannande frukt, namnet? det minns vi ej, mankon? rattelser mottages garna! god var det iallafall! den paminner lite om sharonfrukt i smaken, mummis kardemummis, som hanna brukar saga!

koh tao

efter en lang natts bussresa, vantan i odemarken och en minst sagt turbulent batfard (dar 75% av passagerarna hangde over relingen) kom vi fram till koh tao imorse! underbart vackert och harligt sa har stannar vi ett tag till :)
vi funderar pa dykarcertifikat eftersom koh tao ar kant som ett dykparadis, men anna ar lite tveksam med ursakten "jag ar radd for att fa cellskrack" om det inte blir det, ar det inte fy skam heller eftersom snorklingsmojligheterna har verkar vara oandliga ! vi bor i en liten bungalow for 300 baht natten, med varmvatten ! och handiga som vi ar, lyckades vi spika upp myggnatet med hjalp av en deodorant ! vi citerar robinson-birgitta: KVINNOR KAN !


till jannexet och rollsbo !

tack vare mina prutformagor har jag lyckats fa allt detta for 800 baht !

tack sa jattemycket!
 tanker pa er ofta och hoppas ni har det bra :)
manga varma kramar till er alla !


tillbaka i bangkok

det var himla bra ickekrut-piller vi kopte pa apoteket igar, mot aksjuka. vi sov oss hela vagen till bangkok, men tro inte att vi ar utvilade for det. nej, klockan ar tjugo i nio pa kvallen och vi gaspar ikapp. sa nu ska vi snart vandra tillbaka till vart guesthouse och vila upp oss infor morgondagen. da gor vi ett aterbesok pa weekendmarket for att testa shoppinglyckan och hoppas pa att vi forbattrat vara prutkunskaper, innan vi framat kvallen hoppar pa annu en lang busstur mot koh tao! dar hade vi tankt att vi skulle hitta nemo, langt under vattenytan :)

puss & kram !


another day in paradise

var ambitionsniva var pa topp imorse.
vakna i tid och sedan susa ivag pa en moppe for att beskada ett vattenfall.
nej, det gick inte som vi planerat ! vaknade som vanligt sent (vackarklocka ar bannlyst savida inte flyg eller buss vantar), vi gav oss ivag till seveneleven for frukostmacka innan vi skulle tufftuffa oss framat.
men nej. vi ar inte i thailand i ratt period for att fa uppleva porlande, forslande vattenfall enligt receptionisten sa vi fick vandra ner och lagga oss pa stranden (vi var inte sa ledsna trots allt :)
sa en harlig dag pa stranden, under palmerna har dagens aktivitet bestatt av.
det ar ett heltidsjobb ska ni veta. 8 timmar pa stranden och riktigt anstrangande arbetsuppgifter som att byta hall pa kroppen mot solen. borsta bort sand fran handduken. ta nagra simtag i det boljande bla. ata lunch pa en restaurang. dricka fruktshakes. sova lite. hjarngympa med korsord och boklasning. det ar ett hart liv vi lever!

nu ska vi snart ata middag och sedan dricka ol med emma & kalle. imorgonbitti aker vi tillbaka till bangkok !
ta hand om er !



LOVE !

vi solar med stil!

ata, sova, sola och bada. de fyra grundstenarna i varat liv just nu. och vi maste erkanna en sak, det ar faktiskt alldeles underbart skont! inga tider ska passas och idag lag vi pa stranden enda fram tills vid sex pa kvallen. och da ar det fortfarande varmt, en sak kan vi saga er - det tycker vi om! och sen, nagot mycket viktigt! vi borde fa pluspoang och alla stjarnor i kanten som man kan fa pa dagens solning, insmorjning och skuggsolning och tro det eller ej, MEN VI HAR FATT FARG ANDA! lite roda kanske, men det raknas inte .. kroppen svider inte av solens stralar och inte heller har vi frossa av for mycet sol, nej nej - vi solar med stil :)


svar till mormor mimmi: vi stannar pa koh chang fram tills pa lordag da vi aker tillbaka till bangkok innan vi ger oss av pa vidare aventyr :)

KARLEK!


en dags katastrofer som slutade gott !

fruktansvart dalig somn natten mellan sondagoch mandag. och nej, det var inte for varmt, utan ruggugglekallt, aircondition pa max gjorde att vi blev till isbitar. ovantat for att vara bangkok !
bussen som skulle ta oss till kho chang, sades ta 4-5 timmar. njaa, snarare 7. och den var inte heller alltfor skojfrisk. men nar vi val kommit fram kandes det saaa bra. tills vi satte oss i taxin. det var en mindre upphetsande upplevelse, med kurvor som inte ens gar att forestalla sig och en chauffor som tutade och bad i varenda kurva. sen kom vi till lonely beach. trotta, svettiga och hungriga upptacker vi att det ar en overvintrad hippiehala med skyhoga rastafarithais. och vi borjade spana runt pa boenden, och efter tips fran kristin tog vi oss till ice bungalows. inte rolig syn dar och hanna blev helt panikslagen av trasiga betongvaggar. trasigt tak, skabbdusch med kallvatten och odlor springande pa vaggarna. vi gick darifran illa kvickt. och gick och gick. fran bungalow till bungalow, den ena varre an den andra, och nar vi inte visste langre om vi skulle skratta eller grata stotte vi pa emma & kalle som ungefar hade samma installning som vi. harifran. fort. sa vi delade en taxi till en storre ort dar vi skulle forsoka fa tag pa ett boende till rimliga priser. och har fortsatte jakten, och vi krasna flashbackers ratade stalle efter stalle (kalle var mest fin i kanten, bor tillaggas!)
efter flera timmars letande var orken noll, blodsockret annu lagre och viljan lagst. da. som en blixt fran klar himmel "ramlade" vi over ett icke-existerande hotellrum och vips var vi inte langre bostadslosa. efter en snabb dusch i kallvatten (varmvatten ar fa forunnat!) gick vi fyra tappra flashbackers for en god maltid pa stranden, som avslutades med fejkfullmoonparty pa stranden med buckets, innan vi gick hem till vart rum.

efter en sisadar natt till vaknade vi av all trafik utanfor vart rum, sa inatt ar det oronproppar som galler. helst tio stycken. i ett ora. idag har vi aven haft vara forsta strandtimmar som regnade bort.

men vi. vi ar inte bittra. inte alls. for vi har ju tak over huvudet. och kylskap. och flakt. och aircondition. och en balkong. med tva stolar. och en pool. nu ar det bara solen som fattas :)


ta hand om er darhemma och fortsatt kommentera - det uppskattas :)

karlek !


bangkok, dag 2

antligen framme. resan var lang, men genomlidlig och vi kom fram till bangkok tidigt pa morgonen.
ett ord. VARMT ! hettan slog oss som ett basebolltra, men nu, efter tva dagar ar man nagorlunda hardad.

fortsa dagen inleddes med en liten powernap som slutade med fem timmars skonhetssomn (det var mycket valbehovliga timmar!) dagen fortsatte darefter med en tur till weekendmarket, men nej. elin, ledsen att gora dig besviken, men efter tva dagars shopping pa markets och malls, har i shoppingmeckat bangkok, ar det enda vi kopt ett diadem till anna. dock har vi sett mycket, upplevt mycket och svettats mycket. cyniska och bittra ar nagot som kannetecknar var livsstil, ofrivilligt. eftersom vi vet om att vi ar ganska lattlurade har vi antagit ett mycket hart skal och tror att alla ar ute for att lura skiten ur oss, med overpriser och logner. dags att sanka garden?

igar blev vi ordentligt genomknadade av fyra thailandskor. ordentligt. vilket idag kanns. tank er svar traningsvark och multiplicera med hundra. ungefar sa kanns det idag. da passade det bra med lite poolhang. forutom lite bad o shopping har vi aven gjort ett tappert forsok att leka kulturella turister. vilket gick sadar. att se en miljard buddahs i 40gradig varme, med en miljard andra turister ar nog inte det vi gillar bast. inte heller att de bjod pa agg o bananer, aven ifall gesten var fin.

maten ar god (ja, hanna undertecknar det) och idag at vi med thailandarna sjalva, vad den maltiden bestod av vill vi nog inte veta, men det smakade okej, och mattade vara magar. 4 kronor var ju overkomligt. och med denna spartanska lunch avrundade vi med en latte fran starbucks for 21 kronor. balans, nagon?
imorgonbitti ger vi oss av mot koh chang, sol och bad ar mycket efterlangtat. 



10konstateranden vi gjort pa 10 timmars flygresa

  • Man kan fa trasmak av tygstolar
  • Om Hanna hade haft barn hade hon inte haft det langre under flygresan. Det hade slutat i blodbad. Anna har lovat att ta hand om dom under flygresor i framtiden sa ni behover inte oroa er for barnmordare i bekantskapskretsen.
  • Australia ar ingen bra film. Alls.
  • Ga pa toaletten innan maten serveras. Vanta inte!
  • Oronproppar ar guld vart !
  • Sura & bittra tanter uppskattas inte som sallskap. Le - du ar ju pa semester!
  • Flygvardinnorna bor inte overkonsumera tackkram. Vem vill vara gra i ansiktet?
  • Agg som frukost uppskattas inte av alla!
  • Gratis fortaring ar ganska roligt. Vem vill inte ha en GT till frukost?
  • 10 timmar var vart varenda minut.

FOR NU AR VI I THAILAND !

 


 


strandvägen, stockholm, lördag

sista natten i sverige på riktigt länge - check!
sista frukosten i sverige på riktigt länge - check!
sista svenska duschen på riktigt länge - check!

packningen står redo vid dörren, klar att lyftas upp på ryggen.
om fyrtio minuter hoppar vi in i bilen för avfärd mot arlanda.

pirriga men riktigt lyckliga och förvantansfulla.

hoppas ni följer med oss på vår resa och glöm inte att kommentera och hålla oss uppdaterade vad som händer i sverigeland !

KÄRLEK
anna & hanna


om tjugofem minuter är det imorgon,

torsdag idag. och två dagar kvar till avresa, ofattbart - men fruktansvärt roligt, och spännande, och nervöst, och skämmande och alldeles alldeles underbart! tusentals känslor rymms i min mage just nu och fjärilar flyger runt i racerfart. men jag klagar inte, det är en härlig känsla. om tjugofem minuter är det imorgon, vilket innebär att jag då kan säga; IMORGON ÅKER VI. nej, nu ska jag och mitt pirr i magen försöka sova några timmar :-)

/ anna


nej , jag är inget monster.

nej, jag är ingen aggressiv människa med extrema humörsvängningar
nej, jag är inte alltid så otrevlig
nej, jag vill inte snäsa av er i tid och otid
nej, jag är ingen hyperstressad person
inte i vanliga fall

men nu är det inte i vanliga fall.
jag har nämligen drabbats av en mycket vanlig åkomma
på ren svenska: R E S F E B E R

förlåt mamma. förlåt pappa. förlåt alla i min närhet. det blir bättre snart ;)

/ hanna

RSS 2.0